LVSV Leuven
Blauwe Maandag: Over ondernemen
bourlon
Hans Bourlon is medeoprichter en CEO van Studio 100.
Een economie is niets zonder ondernemers. Ze creëren werkgelegenheid en welvaart . Maar hoe word je nu echt ondernemer? Wat zijn de tips & tricks van het ondernemerschap? Hans Bourlon legt het uit aan de hand van zijn recentste boek “De Blik van Bourlon” dat de heer Bourlon gratis aanbiedt aan aanwezige studenten!

In De blik van Bourlon gunt de gedreven ondernemer ons met veel gevoel voor humor en zelfrelativering een inkijk in zijn leven als CEO. Tegelijk legt hij raak en precies de Vlaamse ziel van vandaag bloot. Bourlon zoekt al schrijvend waar het echt om draait in het leven en hij schetst hoe hij menselijkheid, zingeving en stilte vindt.

Je ontdekt hoe het er achter de schermen van Studio 100 aan toegaat. Je leest over het succes, de tegenslagen en ook de menselijke drama’s die ondernemen soms met zich meebrengt.
Van het effect van zijn passage in De Slimste Mens ter Wereld, tot overstekende herten en een brief aan het adres van Pieter Bruegel. Dit boek brengt je aan het lachen, bezorgt je een krop in de keel en stemt je tot nadenken.

Voor De blik van Bourlon zijn de beste columns uit de krant De Tijd herwerkt en op een bijzondere manier aan elkaar verbonden via nooit eerder gepubliceerde brieven en verhalen. Randall Casaer maakte er prachtige illustraties bij.

Comments are closed.