LVSV Leuven
Blauwe Maandag: Brexit
brexit
Recentelijk verklaarde Theresa May dat Groot-Brittannië ook na de Brexit lid wilt blijven van verschillende Europese agentschappen. Hoe de precieze Brexit eruit zal zien blijft echter nog steeds onduidelijk en de deadline nadert steeds sneller. Ondertussen hebben Schotland en Wales steeds meer schrik wat er met hen zal gebeuren na de Brexit. Hoog tijd om 2 experten aan het woord te laten om de Brexit situatie te verduidelijken!

Sprekers:
Steven Van Hecke is professor politicologie en Europese Integratie aan het Instituut voor de Overheid van de KU Leuven. Hij doet hoofdzakelijk onderzoek op het kruispunt van vergelijkende politiek, EU-studies en bestuurskunde.

Steven Van Hecke behaalde een master in European Integration and Co-operation (University of Hull) en is doctor in de sociale wetenschappen (KU Leuven). Daarnaast is hij een vaak gevraagd expert in verschillende media en neemt vaak deel aan debatten op internationale fora.

————————–————————–————————–————

Pieter Cleppe vertegenwoordigt de onafhankelijke denktank Open Europe in Brussel sinds 2008. Hij is licentiaat in de rechten (2004, KU Leuven) en behaalde in 2005 een diploma in economische analyse van het recht, waarvoor hij studeerde aan de universiteiten van Hamburg, Bologna en Wenen.

Open Europe is een denktank die zich specifiek richt op EU-beleid en een Europese Unie als vrijhandelszone bepleit, alsook dat de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zo vrij mogelijk blijft na Brexit. Ook staat de denktank kritisch tegenover de euro.

Comments are closed.