LVSV Leuven
Activiteiten

Deze week ontvangen wij professor emeritus Boudewijn Bouckaert, tevens voorzitter van de denktank Libera!, hij zal de voordelen en de nadelen van Europa voor ons uit de doeken doen.

Blauwe Maandag: Prof. Em. Boudewijn Bouckaert

Blauwe Maandag: Prof. Em. Boudewijn Bouckaert

De Europese Unie is begonnen als een fundamenteel liberaal idee, daar bestaat weinig discussie over. Een samenwerking van landen met een vrije markt met vrij verkeer van goederen en personen tot gevolg, daar kunnen wij als liberalen moeilijk tegen zijn.

Er zijn helaas ook enkele minder liberale punten aan de Europese Unie, en die beginnen de laatste tijd meer en meer de overhand te krijgen. We zien steeds vaker reportages waar de verspilling van belastinggeld door de europese unie pijnlijk duidelijk wordt. Het europees landbouwbeleid is daar het bekendste voorbeeld van.

Ook op andere manieren begint de EU zich steeds meer te mengen in de economie. Zo heeft Karel De Gucht nog een belasting geheven op de invoer van zonnepanelen, die te goedkoop geproduceerd zouden worden in China. Ondertussen heeft de EU economische sancties richting Rusland ingevoerd, waardoor wij hier op veel (gebakken) peren zitten. Ook op regelgevend vlak heeft de EU de laatste tijd inspiratie genoeg, geen gloeilampen meer, een maximaal debiet voor douchekoppen, een maximaal vermogen voor stofzuigers, je kan zo een tijdje doorgaan. (Dat laatste zorgde trouwens voor een stormloop op stofzuigers met een hoog vermogen in het Verenigd Koningkrijk).

Iedereen welkom & gratis toegang zoals altijd.

Locatie: M-café
Datum: 17 November 2014
Uur van aanvang: 20u

Event op Facebook: https://www.facebook.com/events/301605753359484/